latinica  ћирилица
18/12/2017 |  13:16 | Аутор: РТРС

Ђурић: Београд ће инсистирати на ревизији приватизације на Космету

Србија ће тражити и инсистирати да буде обављена ревизија приватизација на Косову и Метохији јер је према свом карактеру нелегална, пљачкашка и криминална, противна домаћим и међународним прописима и резолуцијама, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић је послије округлог стола одржаног у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, на коме су учествовали економисти, рекао да је Канцеларија за Косово и Метохију направила свеобухватну базу података имовине Србије.

"Имамо папир за сваки динар, за сваки шраф који смо као држава улагали у протеклим деценијама на Косову и Метохији", рекао је Ђурић новинарима.

Напомињући да је више од 900 фабрика на Косову и Метохији, чији је власник држава Србија, "отето" у процесу пљачкашке приватизације, Ђурић је рекао да ни Срби на Косову и Метохији нити држава Србија нису добили ни динар, јавили су београдски медији.

"Нема коначних решења за Косово и Метохију, већ постоји само стална борба за остваривање наших интереса и да као народ останемо и опстанемо и на Косову и Метохији и на сваком другом месту", рекао је Ђурић.

Извор: Срна