latinica  ћирилица
29/12/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Вишеград - Усвојен буџет за наредну годину од око осам милиона КМ

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас буџет за 2018. годину од 8.194.750 КМ.
Вишеград - Ћуприја на Дрини - Фото: РТРС
Вишеград - Ћуприја на ДриниФото: РТРС

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је буџет за наредну годину развојни, те да се пажња усмјерила на капиталне инвестиције, а током планирања мислило се на све старосне доби у граду, од најмлађих до најстаријих, те на подстицај пољопривреди.

"Вишеград ће од прољећа постати велико градилиште, уз помоћ Владе Републике Српске. Планирамо да реконструишемо главну улицу, урадимо водовод у Прелову, дјечије игралиште, свадбени салон", навео је Ђуревић.

Он је истакао добру сарадњу општине и Хидроелектране "Вишеград".

"Хидроелектрана има добру намјеру да помогне општини кроз различите пројекте, а заједно ћемо радити на побољшаљу стандарда свих грађана и побољшању изгледа нашег града", рекао је Ђуревић.

Он је подсјетио да је буџетом за наталитетну политику предвиђено 110.000 КМ у идућој години, а да се велика средства издвајају и за стипендије.

Ђуревић је као највећи успјех у овој години истакао то што је одржана стабилност буџета, што се општинска управа преселила у Андрићград, те што је завршена дионица пута према Вишеградској бањи и урађена водоводна мрежа.

Он је додао да је Вишеград представљен у региону у најбољем могућем свјетлу, да су у Вишеград почели да долазе људи, а не да одлазе и да су отворене четири фирме које запошљавају људе у нашој општини.

Начелник Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да ће буџет успјети да задржи достигнути ниво права и услуга и да има развојну димензију, гдје ће се наставити са побољшањем инфраструктуре.

"Осим издвајања за спорт, ми велики значај дајемо младим људима кроз издвајања за школе, стипендије. Највеће оптерећење буџета су материјални трошкови и задовољење потреба социјалних категорија који имају континуитет и благи тренд раста", истакао је Танасковић.

Он је додао да се борачким и социјалним категоријама мора посветити пажња, те да им се омогући да радом обезбиједе своју егзистенцију.

Извор: СРНА