latinica  ћирилица
30/12/2017 |  11:07 | Аутор: РТРС

Проходни сви путеви на подручју Сарајевско-романијске регије

Сви магистрални и регионални путеви на подручју Сарајевско-романијске регије су проходни и посути абразивним материјалом како би се умањила опасност од стварања поледице, рекао је јутрос технички директор Романијапутева Драган Булошчић.
Снијег на путу - Фото: СРНА
Снијег на путуФото: СРНА

Булошчић је препоручио опрез возачима, јер је и поред добро посутих путева на неким путним правцима могуће стварање поледице усљед изливања воде или топљења снијега.

- Према прогнози, за новогодишње празнике не очекује се нека значајна промјена времена, али ако би и дошло до неких падавина наше дежурне екипе ће на вријеме реаговати и очистити путеве - поручио је Булошчић.

Он је напоменуо да Романијапутеви имају довољно опреме, абразивних средстава и људи да у свако доба одговоре задацима који су пред њима.

У надлежности Романијапутева је одржавање и чишћење магистралних и регионалних путева у Сарајевско-романијској регији, и то од Лапишнице преко Подроманије до Хан Пијеска, од Вардишта до Чајнича и другим путевима, а међу првим приоритетима налазе се оба путна правца према Јахорини, преко Пала и Требевића.

Укупна дужина ових дионица износи око 600 километара.

На Рогоју 15 центиметара снијега

На планинском превоју Рогој пало је петнаестак центиметара снијега, а проходност магистралног пута Фоча-Сарајево одржава зимска служба Србињепутева која непрестано дежура, чисти и посипа абразивним материјалом, речено је у овом предузећу.

Снијег на Рогоју пао је током прошле ноћи. Око 15 до 20 центиметара снијега пало је и на превоју Бакић на регионалном путу према Челебићима, док је на превоју Пријеђел, преко којег води магистрални пут за Гацко, висина снијега око пет центиметара.

Сви магистрални и регионални путеви су проходни и саобраћај се одвија без већих тешкоћа.

Извор: СРНА