latinica  ћирилица
03/01/2018 |  16:04 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Босић реаговао на Ковачево писмо

На писмо ратног генерала полиције Републике Српске Томислава Ковача, упућено данас Главном одбору СДС-а, реаговао је Младен Босић (СДС).
Младен Босић - Фото: РТРС
Младен БосићФото: РТРС

Босићев демати преносимо у цијелости:

У вијести под називом "Томислав Ковач: Босић, Мектић и Обрен Петровић сарађују са страним службама" објављујете наводно писмо Томислава Ковача у коме он износи ноторне лажи да ми наводно неко плаћа карте за Дубровник и да треба да разјасним свој однос са Ником Лозанчићем, те да посједује податке о мени које је добио у страним службама од оних "који воле српски народ".

Ја под пуном одговорношћу тврдим да у Дубровнику нисам био последњих тридесет година и да ми стога нико никада није ни платио никакву карту. Са г. Ником Лозанчићем никада нисам попио ни кафу, иако смо били посланици у претходном сазиву Парламента БиХ, а не сарађујем ни са једном ни "пријатељском ни непријатељском" страном службом, за разлику од г. Ковача који то и сам признаје.

Додуше, у писму како га је цитирао РТРС као "јавни сервис Републике Српске" се и не наводи да пише да ја сарађујем са тајним службама, иако је то истакнуто у наслову вијести.

Није ми познато зашто се г. Ковач својим лажима у последњим изјавама обрушио на мене, јер ја немам никакве везе са њим нити било ким ко је везан за његове проблеме. За разлику од њега ја никада нисам био сарадник ни Хашког ни било којег другог суда за ратне злочине.

Мој последњи контакт са г. Ковачем је био када се прије пар година телефонски укључио у емисију у којој сам учествовао да би напао наш став да Република Српска не треба да иде без Србије у НАТО пакт. Сада није тешко погодити за коју је г. Ковач страну радио тада, а за коју сада.

Нажалост, Јавни сервис Републике српске поново служи као канал за пласирање неистина против оних који нису у служби актуелне власти.