latinica  ћирилица
03/01/2018 |  19:02 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

Кад Слободан Тркуља пјева и Кинези запјевају на српском (ВИДЕО)

Након прославе јубилеја 20 година Балканополиса у Сава центру, славни српски умјетник Слободан Тркуља и његов састав наставили су серију концерата у Кини, саопштили су из организације Нови Сад 2021.
Наступ Балканополиса у Кини - Фото: Screenshot/YouTube
Наступ Балканополиса у КиниФото: Screenshot/YouTube

Турнеју су отворили са распродатим концертом у Шинхау, концертној дворани у Гуангџоу, гдје су публику дигли на ноге, доживјели овације и незапамћено бурне реакције за увијек уздржане Кинезе и као и на прошлој турнеји по Кини опет навели Кинезе да пјевају углас и то на српском језику.

Фантастичне реакције публике на Балканополис у Кини, када је чак и полиција морала да интервенише, подсјетиле су на реакције фанова на Битлсе својевремено. Концерт Балканополиса уједно је био и завршни догађај вишегодишњег пројекта кинеског министарства културе 16+1, који је дио промоције новог кинеског пута свиле у оквиру којег Србија заузима врло значајно мјесто.

Турнеја се наставила серијом концерата у Ћуенџоу, гдје је Балканополис створио чаробну атмосферу сличну оној у Сава центру. Врхунац концерта у Ћуенџоу у Кини био је моменат када је публика потпуно понесена музиком Балканополиса почела да се пење на бину, па је морала да реагује полиција која је до краја наступа остала испред бине и враћала публику назад.

Новосадска публика и бројни гости из региона и Европе имаће прилику да 13. јануара у Новом Саду присуствују концерту једног од најбољих келтских састава из Глазгова, Имар, а Тркуља ће бити специјални гост овог састава.

Извор: Танјуг