latinica  ћирилица
17/01/2018 |  12:50 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Марковић-Дачић: Унаприједити односе, посебно на економском плану

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и министар спољних послова Србије Ивица Дачић констатовали су данас током састанка у Подгорици да двије државе његују пријатељске и добросусједске односе, те да постоји простор за даље унапређење, посебно на економском плану.
Подгорица - Марковић - Дачић - Фото: СРНА
Подгорица - Марковић - ДачићФото: СРНА

Током састанка истакнуто је да приоритет и Црне Горе и Србије на инфраструктурном плану представља међусобно квалитетно повезивање ауто-путем, као и обнова комплетног жељезничког правца Београд-Бар, саопшено је из кабинета предсједника црногорске Владе.

Саговорници су се сагласили да се Црна Гора и Србија међусобно подржавају у процесу европских интеграција, те да се залажу за европску перспективу региона западног Балкана.

Обје државе, како се наводи, сматрају да је једини исправан приступ евроинтеграционим процесима "принцип регате", односно вредновања резултата сваке државе посебно.

Марковић и Дачић оцијенили су да ће предстојећа званична посјета предсједника Владе Србије Ане Брнабић Црној Гори представљати додатни импулс за унапређење односа и сарадње.

Извор: СРНА