latinica  ћирилица
17/01/2018 |  14:06 | Аутор: РТРС

Медицинари у Српској најављују штрајк

Миодраг Фемић, предсједник Уније синдиката радника у здравству Републике Српске изјавио је за АТВ да Министарство здравља Републике Српске након мјесец и по дана од захтјева медицинских радника за повећање плате није није дало одговор, због чега су се радници у здравству одлучили на штрајк.
Билећа - штрајк упозорења - Фото: РТРС
Билећа - штрајк упозорењаФото: РТРС

“Поступићемо по закону, као што су то учиниле колеге у Сарајеву и као што се спремају учинити колеге у Херцеговачко-неретванском кантону. Већ смо почели припреме за штрајк, а сутра ћемо одржати састанак у Бањалуци како би и званично покренули процес за генерални штрајк“, рекао је Фемић.

Он је подсјетио да су синдикати децидно навели да ће изаћи на улице ако до 15. јануара не добију писмени одговор на њихове захтјеве.

“А одговор није дошао, нико нас није ни позвао на разговор, заинтересовао се за нашу ситуацију. Морамо изразити своје негодовање јер овако се више не може, дотакли смо дно, дубље не можемо“, рекао је Фемић.

Истакао је да нису у питању само ниске плате, већ комплетна ситуација у здравству што је основни узрок одласка  стручњака свих профила у иностранство.

Извор: Независне новине