latinica  ћирилица
17/01/2018 |  14:50 | Аутор: РТРС

Апелација Уставном суду БиХ у вези са сетом закона о акцизама

Предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић изјавила је данас у Сарајеву да је Уставном суду БиХ упућена апелација у вези са недавно усвојеним сетом закона о акцизама.
Уставни суд БиХ - Фото: РТРС
Уставни суд БиХФото: РТРС

"Апелацију су потписали сви посланици који су били против бескрупулозне пљачке грађана", рекла је Пандуревићева новинарима.

Према њеним ријечима, апелацијом се тражи да Уставни суд до доношења своје коначне одлуке о сету закона о акцизама донесе привремену мјеру, односно да до тада обустави примјену закона.

"С обзиром да сви знамо да је Уставни суд политичка инстанца у којој сигурно значајан утицај имају ЕУ и Делегација ЕУ, те домаће политичке партије, помало сам скептична у вези са њиховом одлуком", рекла је Пандуревићева.

Она је увјерена да Уставни суд још никада није имао примјер да један закон на три службена језика у БиХ буде објављен у двије различите варијанте.

"Мислим да би била брука за правосуђе свијета, да би Уставни суд БиХ доспио на срам свуда у свијету и изгубио кредибилитет када би рекао да је у реду да имамо различите текстове закона на различитим језицима", закључила је Пандуревићева.

Недавно усвојеним Законом о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ повећавају се акцизе на био-горива и био-течности те путарине, при чему ће прикупљена средства бити кориштена за изградњу ауто-путева, те изградњу и реконструкцију свих других врста путева.

Извор: СРНА