latinica  ћирилица
20/01/2018 |  12:02 ⇒ 12:08 | Аутор: РТРС

Дачић разговарао са Хасом

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас са Ричардом Хасом, предсједником Савјета за спољне послове, који од свог оснивања 1921. године окупља најутицајнија имена политичких, пословних, медијских и академских кругова САД.
Састанак Дачића са Хасом - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Дачића са ХасомФото: ТАНЈУГ

Дачић је Хаса упознао о регионалним приликама и указао на посвећеност Србије у постизању регионалног мира и стабилности, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Дачић је истакао да је у том свјетлу важна и подршка САД и изразио интерес Србије да се позитивна динамика билатералних односа додатно развија и у будућности.

Ричард Хас, предсједник америчког Савјета за спољне послове, једног од најреномиранијих америчких аналитичких центара, истакао је да САД дијеле интерес Србије у погледу регионалне стабилности и у том контексту подржавају дијалог као начин за рјешавање свих отворених питања.

Савјет за спољне послове је издавач магазина "Форин аферс" /Фореигн аффаирс/, глобално најпрестижнијег часописа за међународне односе, наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА