latinica  ћирилица
22/01/2018 |  11:43 | Аутор: РТРС

Помоћи Србима избјеглим из Хрватске да остваре статусна права

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа изјавио је да је ово удружење пред гашењем, јер нема средстава за функционисање, те апеловао на надлежне институције Републике Српске и БиХ да помогну члановима Удружења да остваре своја права.
Никола Пузигаћа -
Никола Пузигаћа

Пузигаћа каже да чланови овог удружења неће одустати од захтјева за рјешавање статусних права Срба избјеглих из Хрватске који се односе на радна, пензијска, имовинска и станарска права.

- Чланови нашег удружења су углавном људи који се налазе у стању социјалне потребе и немају новца за ангажовање адвоката како би остварили статусна прва у Хрватској - рекао је Пузигаћа Срни.

Он је навео да чланови овог удружења траже враћање 50.000 станова у Хрватској.

- Србима избјеглим из Хрватске који имају држављанство БиХ не дозвољава се да откупе станове у тој земљи како је то омогућено хрватским грађанима, што је дискриминација - истакао је Пузигаћа.

Он је подсјетио да је ово удружење за десетак година послало Суду за људска права у Стразбур стотине тужби које нису одбијене, али одговора за сада нема.

Извор: СРНА