latinica  ћирилица
24/01/2018 |  15:15 | Аутор: РТРС

Чубриловић: На изборима очекујемо више од 100.000 гласова

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да ДНС очекује да ће на општим изборима у октобру ове године у Републици Српској добити више од 100.000 гласова и да ће ова партија самостално изаћи на изборе за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је, након састанка са предсједницима општинских одбора ДНС-а из бањалучке регије, истакао да ће званични разговори о кандидатима за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ у ДНС-у и са коалиционим партнерима /СНСД и СП/ почети у марту, саопштено је из те странке.

"У бањалучкој изборној јединици очекујемо најбољи резулат од оснивања ДНС-а и два директна мандата за Народну скупштину Републике Српске", рекао је Чубриловић.

Он је нагласио да је ситуација у општинским организацијама ДНС-а на подручју бањалучке регије на завидном нивоу, додајући да је ДНС у кадровском и организационом смислу потпуно спреман за изборе.

"Очекујемо, након октобарских избора, да ћемо имати 12 до 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске. Увјерени смо да ће ДНС, након октобра, бити незаобилазан политички фактор и да се ниједан стратешки процес у Српској неће моћи отворити без сагласности ДНС-а", каже Чубриловић.

Он је навео да све анкете, које су вршене у посљедња три мјесеца, говоре о тенденцији раста ДНС-а у Републици Српској, додајући како је реално очекивати да се ДНС, након општих избора у октобру, позиционира као друга по снази политичка партија у Српској.

Извор: СРНА