latinica  ћирилица
24/01/2018 |  16:27 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Грубешa-Вигемарк: Затвор на нивоу БиХ што прије ставити у функцију

Министар правде БиХ Јосип Грубеша и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемар разговарали су у Сарајеву о пројекту изградње затвора на нивоу БиХ и кашњењу његовог стављања у функцију.
Грубеша - Вигемарк, састанак (фото:radiosarajevo.ba) -
Грубеша - Вигемарк, састанак (фото:radiosarajevo.ba)

Грубеша је истакао да су радови на изградњи затвора завршени, али да се предуго чека на технички пријем објекта због спорног износа средстава који тражи општина Источна Илиџа за обављање тог посла, саопштено је из Министарства правде БиХ.

"Стављање затвора у функцију је велики изазов за све нас, али је то наш приоритетни задатак. Цијели пројекат је завршен и морамо га што прије ставити у рад", рекао је Грубеша.



Вигемарк је нагласио да свака земља треба да има квалитетну установу за казнено-поправно васпитање, те да је коначно вријеме да и БиХ добије нови затвор.

"Велики број донатора је учествовао у овом пројекту и желимо видјети позитивне резултате уложених средстава", рекао је Вигемарк.

У изградњу првог затвора на нивоу БиХ уложено је око 40 милиона евра. Ријеч је о пројекту који је рађен по најсавременијим свјетским стандардима градње казнено-поправних установа и прва је таква грађевина изграђена у БиХ још од аустроугарског времена.

Извор: Срна