latinica  ћирилица
24/01/2018 |  19:32 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Просинечки објавио коначан списак за турнеју у САД-у

Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине вечерас путују у Истанбул, одакле ће сутра кренути у Сједињене Америчке Државе, гдје ће одиграти двије пријатељске утакмице.
Роберт Просинечки - Фото: nezavisne novine
Роберт ПросинечкиФото: nezavisne novine

Селектор репрезентације Роберт Просинечки за сусрете са САД-ом и Мексиком рачуна на 21 играча: Кенан Пирић (Зрињски), Ибрахим Шехић (Qаrabag), Дарко Тодоровић (Слобода), Даниел Граовац (Жељезничар), Марко Михојевић (Сарајево), Алмир Бекић (Сарајево), Харис Медуњанин (Philadelphia Union), Елвис Сарић (Сарајево), Дино Беширевић (Радник), Зоран Квржић (Ријека), Стјепан Лончар (Широки Бријег), Маријан Ћавар (Eintracht Frankfurt), Горан Закарић (Жељезничар), Огњен Тодоровић (Зрињски), Аднан Шећеровић (Младост Добој Какањ), Томислав Томић (Олимпија Љубљана), Лука Менало (Широки Бријег), Елвир Кољић (Крупа), Немања Билбија (Зрињски), Мерсудин Ахметовић (Сарајево), Елвир Ибишевић (University of Nebrasca Omaha).

Од фудбалера који су били на ширем списку у САД неће ићи Тони Шуњић, Мухамед Бешић, Амер Ордагић, Армин Хоџић и Јасмин Мешановић. Они нису добили дозволу својих клубова да дођу на окупљање јер сусрети нису у ФИФА-ином термину.

Бесим Шербечић је раније добио дозволу селектора да напусти припреме репрезентације због потписа уговора с новим клубом, а пут Америке неће ићи још Немања Тркуља и Срђан Станић.

Ибрахим Шехић и Харис Медуњанин ће се екипи прикључити у Лос Анђелесу, везњак Ријеке Зоран Квржић селектору ће бити на располагању за утакмицу са Мексиком у Сан Антониу.

Кандидат за утакмицу са САД-ом биће и Елвир Ибишевић. Млади нападач Универзитета Небраска Омаха рођен је 10. фебруара 1998. године и потенцијални је 'У-21' репрезентативац БиХ. То је прилика да стручни штаб и селектор 'У-21' репрезентације Винко Мариновић виде на дјелу његове квалитете, а он ће бити у конкуренцији само за меч са САД-ом.

Бх. репрезентација ће се 28. јануара у Лос Анђелесу састати са САД-ом, а три дана послије у Сан Антонију с Мексиком.

Извор: Независне новине