latinica  ћирилица
26/01/2018 |  14:22 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Дјеца у Српској да иду у корак са модерним свијетом

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Источном Сарајеву да се Влада много труди да улаже у школску инфраструктуру, обнови девастирано, гради нове објекте, али и да реализује неке нове садржаје.
Источно Ново Сарајево, школство, Цвијановић - Фото: СРНА
Источно Ново Сарајево, школство, ЦвијановићФото: СРНА

"Ово су свечане прилике када увијек шаљемо поруке мира и значаја образовања. Овакве академије су прилика да се окупе и ученици, наставници, родитељи и људи који доносе важне одлуке на свим нивоима власти и да тада кажемо колико је важно да наша дјеца иду у корак са стандардима модерног свијета", истакла је Цвијановићева на Светосавској академији поводом славе Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву.

Она је изразила задовољство због чињенице да ова школа постиже сјајне резултете.

"Нема правог пута, ако нема добре школе. Морамо да славимо добре школе и да радимо на томе да наше школе буду добре. Наше школе су огледало онога што желимо да урадимо са нашим друштвом, а у Републици Српској желимо да сви будемо способни и свјесни да се ухватимо у коштац са свиме што носи будућност", навела је Цвијановићева.

Она је још једном захвалила кинеском амбасадору у БиХ Чен Бо за донације Амбасаде у опремању учионице за учење кинеског језика.

Директор Основне школе "Свети Сава" Данијела Мрда рекла је да Свети Сава увијек сабира и чува српски народ.

"Свети Сава нас је сачувао, јер је школа била гарант останка и опстанка града Источно Сарајево", нагласила је Мрда.

Она је навела да школа броји 1.000 ученика који постижу сјајне резултате.

"Ми смо најбоља школа у Српској по броју освојених такмичења", подсјетила је Мрда, која је уручила и поклон захвалности Цвијановићевој и Чен Бо.

Чен је честитала школски празник и оцијенила да је прошле године забиљежен охрабрујући напредак у промовисању кинеског језика и културе у Републици Српској.

"Предводник у томе у цијелој БиХ је Источно Сарајево", истакла је Чен.

Она је рекла да ће Амбасада Кине и даље помагати Републици Српској у њеним напорима у изучавању кинеског језика.

Кинески амбасадор је одала посебно признање и захвалност Жељки Цвијановић и Влади Српске што придају велику важност културној сарадњи са Кином.

Извор: СРНА