latinica  ћирилица
30/01/2018 |  17:37 ⇒ 31/01/2018 | 13:06 | Аутор: РТРС

СНСД Теслић: Милићевић се недомаћински понаша према буџету општине (ВИДЕО)

Начелник општине Теслић Милан Милићевић није одговорио на позив да дође у Полицијску управу Добој на информативни разговор због нелогичности, које је утврдила Главна служба за ревизију у свом извјештају из 2016. године.
Милан Милићевић - Фото: РТРС
Милан МилићевићФото: РТРС

Актуелни начелник Теслића Милан Милићевић, није се појавио у згради Полицијске управе Добој. Иако је у кратком телефонском разговору поручио да у Добој данас није требало ни да долази и да не зна о чему је ријеч, демантовали су га из добојске полиције.

"Господин Милан Милићевић, позван је у просторије Полицијске управе Добој на информативни разговор у вези са ревизорским извјештајем Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, а који се односи на пројекат проширења водоводне мреже, унапређења водоснабдијевања, каналисања и пречишћавања отпадних вода у општини Теслић", истичу из Полицијске управе Добој.

У полицији нису жељели да открију више детаља. О чему је ријеч знају у теслићком СНСД-у.

"Понуђач који је понудио најнижу цијену и који је уз то дао и банковну гаранцију за одустајање од понуде, накнадно се повукао из посла, међутим начелник је попустио да ту банковну гаранцију активира и самим тим је оштетио буџет општине Теслић за неких 400 хиљада марака", каже Мишо Стојановић из теслићког СНСД-а.

Из СНСД-а поднијели су кривичну пријаву против актуелног начелника Теслића, због како кажу, бројних малверзација и недомаћинског понашања према буџету општине, што је тврде, видљиво и у ревизорском извјештају из 2016. године.

"Неправилности при запошљавању, неорганизовање пописа имовине, кршење закона о јавним набавкама, неадекватно располагање имовином, злоупотребе коришћења службених возила, лоше планирање буџетских средстава, неусвајање извјештаја од предузећа у власништву општине и неизмирењивање преузетих обавеза", набраја Стојановић.

Из теслићког СНСД-а раније су указивали да се општинска средства троше ненамјенски, тврдећи да је тренутни дефицит општине око два милиона марака. Начелник Теслића Милан Милићевић није желио да даје изјаве.