latinica  ћирилица
02/02/2018 |  15:34 | Аутор: РТРС

Приштина није доставила ниједну тражену информацију

Тужилаштву за организовани криминал у Београду до данас није достављена ниједна тражена информација у вези са убиством Оливера Ивановића, па чак ни записник са увиђаја, што говори о томе колико је искрена жеља надлежних органа самопроглашеног Косова за сарадњу са институцијама Србије, рекла је министарка правде Србије Нела Кубуровић.

- У одговору на замолницу из Београда, који је Министарство правде Србије добило, приштински органи су навели да су спремни на сарадњу и да ће записник о увиђају доставити у најкраћем року. Толико о њиховој искреној сарадњи - рекла је Кубуровићева поводом изјаве приштинског тужиоца Александра Љумезија да Србија не сарађује у откривању починиоца убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића.

Она је подсјетила да је прошло више од двије седмице од убиства Ивановића.

- Када српско Тужилаштво прикупи тражене податке, они ће бити прослеђени надлежним органима самопроглашеног Косова - рекла је Кубуровићева.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици. Србија је убиство оквалификовала као терористички акт и затражила да њене институције буду укључене у истрагу.

Извор: СРНА