latinica  ћирилица
02/02/2018 |  16:51 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

У Добоју обиљежена 51 година постојања Радија Републике Српске (ВИДЕО)

Радио Републике Српске обиљежава 51 годину рада. Годишњица је обиљежена у Добоју у ОШ "Свети Сава" двочасовним програмом уживо. Радио Републике Српске баштини традицију некадашњег Радија Бањалука који је основан на данашњи дан 1967. године, али и Српског Радија са Пала који је основан у априлу 1992. године. Честитке запосленима упутили су предсједник Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић.
Радио Републике Српске у Добоју - Фото: РТРС
Радио Републике Српске у ДобојуФото: РТРС

У холу школе данас као у студију Радија Републике Српске. Било је радно, смјењивали су се гости, а водитељи расположени пуна два часа уживо водили су слушаоце кроз емисију Заједнички талас.

Школа није случајно одабрана, захваљујући акцији коју је водио Радио Републике Српске, постали су богатији за око 1.000 књига за школску библиотеку.

"У нашој емисији "Разбудилник" сакупљали смо књиге за дјечију библиотеку, чули смо да ова школа добро ради, да су успјешни и одлучили смо да управо њима поклонимо те књиге", рекао је Драган Пајић, директор Радија Републике Српске.

"Ми смо заиста срећни што смо баш ми одабрани да будемо домаћини прославе њиховог рођендана. Драго нам је што је акција завршила баш у нашој школској библиотеци", истакла је Радмила Дакић, директорка О.Ш. "Свети Сава" Добој.

Кроз емисију уживо представиле су се бројне Добојлије, установе и институције.

"Ово је прилика данас да у емисији обиљежимо и 25 година емисије "Звјездано небо дјетињства". Колегиница Гордана Милиновић је ту и она ће такође дио програма одрадити са дјесом из ове школе", навела Славица Личина, водитељка Радија Српске.

"Надамо се да су задовољни и слушаоци, сигурни смо да јесу. Мислим да смо и технички и кадровски напредовали, то нас очекује и у наредном периоду", закључио је Драган Пајић, директор Радија Републике Српске.

У посљедње три године Радио Републике Српске одрадио је 46 емисија из разних општина и крајева Српске, а намјера је да се настави истим темпом, поручили су слављеници.