latinica  ћирилица
06/02/2018 |  17:00 | Аутор: РТРС

Чавић: Подршка захтјеву СНСД-а - утврдити ко је гласао туђом картицом

Посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драган Чавић изјавио је данас да подржава став СНСД-а да буде утврђено ко је гласао картицом народног посланика опозиције који није био у сали, јер је овим прекршен скупштински Пословник о раду.
Драган Чавић - Фото: СРНА
Драган ЧавићФото: СРНА

"Таквим понашањем јесте прекршен Пословник о раду Народне скупштине Републике Српске. Инсистирам да све буде утврђено и санкционисан онај који је тако нешто урадио", рекао је новинарима Чавић.

Међутим, каже он, од овога се жели направити "одређени случај".

"Случај су закони који су у скупштинску процедуру упућени по хитном поступку", навео је Чавић.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало тврди да власт нема одговоре на ставове опозиције да крше скупштински Пословник о раду.

"Ако је посланик СДС-а Миладин Станић прекршио пословник гласајући умјесто свог страначког колеге Игора Остојића, мора да сноси посљедице", рекао је Брчкало.

Он тврди да ће Пословник о раду бити прекршен уколико у дневни ред сједнице Народне скупштине буду уврштене тачке, мимо предвиђеног рока.

Посланик Адам Шукало сматра да ће бити погубно уколико у Народној скупштини буде усвојено законско рјешење које се односи на концесије, јер ће Српска тиме бити финансијски оштећена.

Извор: СРНА