latinica  ћирилица
06/02/2018 |  19:14 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Технички ремонт Братунац ради за домаће и иностране купце (ВИДЕО)

Делегација Министарства одбране Намибије посјетила је погоне бијељинске Пословне јединице Техничког ремонта Братунац.
Делегација Намибије - Фото: РТРС
Делегација НамибијеФото: РТРС

У закупљеном простору фабрике "Елвако" у стечају , од августa прошле године око 40 радника прави челичне конструкције за ову земљу. Ускоро ће почети и са производњом контејнера за њемачко тржиште, а на помолу је и посао са Италијанима.

У погону процесне опреме ради се пуном паром ,а ускоро ће бити покренута и производња у погонима шина вођица и арматурне мреже. Радници који су након покретања стечаја у Елваку остали без посла, поново су на радном мјесту. Надају се да ће овдје зарадити пензију.

- Ускоро смо завршили халу за Намибију, челичне конструкције припремамо, арматурне мреже, у преговорима смо са италијанском фирмом шине водилице које смо некада радили, чекамо од њих извјештај да нас уграде у своју производњу да радимо за њих .То је намјенска индустрија, каже Радо Манојловић, руководилац производње у Пословној јединици ТРБ Бијељина.

Потписали су и уговор са њемачком фирмом ,за коју ће од марта производити контејнере. Тројица радника су на једномјесечној обуци у Њемачкој .

- То ће бити сталан и дуговјечан посао, можда нека су чак размишљања у неком наредном периоду да би могли комплетну производњу из Њемачке да преселимо овдје, напомиње Вељко Љубинковић, руководилац Пословне јединице Техничког ремонта у Бијељини.

Бијељинска пословна јединица Техничког ремонта Братунац обновила је сарадњу са свим купцима који су раније радили са Елваком. Планирају и да обнове некадашњу производњу силоса, мјешалица и тракторских приколица који су тражени на тржишту.