latinica  ћирилица
18/02/2018 |  17:23 | Аутор: РТРС

Лукач: На Дан полиције Српске отварање Центра за обуку у Залужанима

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да ће 4. априла, на Дан полиције Српске, бити отворен Центар за обуку специјалне полиције у Залужанима код Бањалуке, јединствен комплекс какав нема ниједна полицијска агенција у окружењу.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Он је истакао да је Влада Српске за те намјене издвојила шест и по милиона КМ и да сва средства нису још потрошена.

"Чека се да се крене са вањским уређењем и надам се да ћемо убрзо започети и тај дио посла", рекао је Лукач новинарима након обиласка радова на реконструкцији и изградњи нових полигона Центра за обуку.

Он је навео да је Влада Српске у овој години издвојила и три милиона КМ која ће бити уложена у касарну у Залужанима како би се опремио простор, објекти и полигони за обуку, чиме ће се комплетирати садржаји који ће користити МУП-у за подизање на већи степен капацитета обучености и опремљености.

"Ово ће допринијети и томе да све управе и друге једнице које ће бити смјештене у овом комплексу имају потпун капацитет за свој рад и на тај начин ће дати и боље резултате, а Центар за обуку ће изводити и обуку и за све полицијске структуре МУП-а", нагласио је Лукач.

Осврћући се на спекулације о томе ко ће обучавати специјалце МУП-а Српске, Лукач је рекао да су специјалне једнице до сада радиле обуке са европским и америчким инструкторима.

"Протеклих година прошли смо доста обука и наше специјалне јединице су обучене по најсавременијим свјетским стандардима и наставићемо и даље тако да радимо", закључио је Лукач.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Жељка Цвијановић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач обишли су данас радове на реконструкцији и изградњи нових полигона центра за обуку у бившој касарни Залужани.

Извор: СРНА