latinica  ћирилица
19/02/2018 |  08:17 | Аутор: РТРС

Ђукановић није дозволио увид у банкарске рачуне и поријекло новца

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић пријавио је нови радни ангажман у својој фирми Капитал инвест, показују подаци које је доставио Агенцији за спречавање корупције годину дана по престанку функције премијера.
Мило Ђукановић - Фото: Getty Images
Мило ЂукановићФото: Getty Images

Подгорички лист Дан пише да Ђукановић, који је и бивши предсједник Владе Црне Горе, није дозволио Агенцији да преконтролише његове евентуалне банкарске рачуне и могуће поријекло новца на њима.

Према званичним подацима, Ђукановић прима плату само у Капитал инвест гдје мјесечно зарађује 1.500 евра, а, осим тога, предсједник је и Кошаркашког савеза Црне Горе гдје не прима надокнаду.

Он је стопроцентни власник фирме Капитал инвест, половине фирме Глобал Монтенегро, те има 25 одсто акција Универзитаса, у оквиру којег ради Универзитет Доња Горица.

Према имовинском картону Ђукановића, фирма Глобал Монтенегро посједује земљиште у Будви површине 20.130 метара квадратних које је под хипотеком, док за фирму Капитал инвест нема података о некретнинама, а у њеном власништву је аутомобил ауди А6.

Ђукановић је власник стана од 187 метара квадратних у Подгорици. На његово име воде се и рушевине објеката од 30, односно 40 метара квадратних које је купио у Никшићу.

Посједује и пашњак у катастарској општини Кочани, површине 440 метара квадратних, као и још два од 805 и 243 метра квадратна у Кочанима, на територији општине Никшић.

Извор: СРНА