latinica  ћирилица
19/02/2018 |  10:34 | Аутор: РТРС

У Сребреници санирана Улица Хрид

Радници "Зворник-путева" санирали су и поново асфалтирали и уредили дио сребреничке Улице хрид, гдје су прошле године почели неовлаштено да граде паркиралиште за потребе мотела "Алић".
Сребреница - реконструкција улице - Фото: СРНА
Сребреница - реконструкција улицеФото: СРНА

Овим је након три мјесеца нормализован саобраћај и прилаз кућама у овој улици.

Становници ове слијепе улице су два пута реаговали, обустављали извођење радова и спријечили изградњу паркиралишта, које сужава улицу и онемогућава пролаз теретним возилима.

Они су упутили и захтјев општини да се провјери да ли се паркиралиште гради легално у складу са регулационим планом и пројектом реконструкције главне саобраћајнице кроз ово мјесто, те да ли власник мотела узурпира дио улице за изградњу паркиралишта.

До обустављања изградње паркиралишта дошло је прије два мјесеца, а надлежне стручне и инспекцијске екипе обавиле су увиђај и утврдиле да на том дијелу улице није планирана никава градња и да се ради о узурпирању општинске површине и неовлаштеној градњи.

Након тога, начелник општине Сребреница Младен Грујичић потписао је одлуку о забрани изградње пракиралишта на тој локацији и наложио извођачу радова да се улица санира и да јој се врати првобитни изглед, што је претходних дана урађено.