latinica  ћирилица
20/02/2018 |  09:27 ⇒ 09:36 | Аутор: РТРС

Звиздић разговарао са директором Катарске инвестицијске агенције

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић разговарао је данас у Дохи са извршним директором Катарске инвестицијске агенције Абдулахом бин Мохамед Бин Сауд ел Танијем о инвестиционим потенцијалима и будућем дјеловању ове агенције у БиХ.
Звиздић директором Катарске инвестицијске агенције - Фото: СРНА
Звиздић директором Катарске инвестицијске агенцијеФото: СРНА

Саговорници су се сагласили да би било добро да Катарска инвестициона агенција отвори регионално представништво у БиХ, што би, како је оцијенио Звиздић, донијело позитиван помак у економским односима двије земље, те подстакло пословне људе и компаније из Катара да траже партнере и послују у БиХ и региону.

Звиздић је упознао Ел Танија о тренутној економској и политичкој ситуацији у БиХ, истичући да Савјет министара има јасне приоритете усмјерене на реформске процесе, економски развој и европски пут БиХ.

Он је рекао је да БиХ ради на побољшању пословног окружења, биљежи стални економски напредак и да је отворена за пословне људе и пројекте, саопштено је из Савјета министара.

Звиздић је истакао заинтересованост и спремност БиХ за повећањем обима робне размјене са Катаром, као и нивоа инвестиција.

Он је навео да БиХ има огромне инвестиционе потенцијале у областима енергетике, пољопривреде, туризма, металске, дрвне индустрије, као и да тражи партнере за многобројне инфраструктурне пројекте.

Ел Тани је прихватио позив Звиздића да посјети БиХ.

Састанку су присуствовали министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, министар комуникација и промета БиХ Исмир Јуско и амбасадор БиХ у Катару Тарик Садовић.

Након састанка делегација Савјета министара обишла је Музеј исламске умјетности у Дохи.

Извор: СРНА