latinica  ћирилица
15/03/2018 |  15:10 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

ПЕЧАТ (РТРС 20.10): Како је Вукановић дошао до имовине у Дубровнику?

У Печату: Како је Милорад Вукановић, предсједник СНВ Дубровник оптуживао цркву, а на себе укњижио изузетно вриједну и атрактивну имовину намијењену цркви у Дубровнику? Да ли му је у томе и како медијски помагао Небојша Вукановић?
Печат - Фото: РТРС
ПечатФото: РТРС

Владислав Турнић био је чувени дубровачки доктор и велики ктитор. Још за живота његово дјело је постало познато свима у српском корпусу Дубровника, Херцеговине или Хрватске. Свима, осим онима који су ријешили да загаде његово дјело након његове смрти.

Дио имовине којом је располагао постала је плијен Милорада Вукановића, иако је покојни Турнић ту имовину завјештао СПЦ у Дубровнику.

Вукановић је, тврди родбина, одрадио прво медијску припрему, а затим и постао власник изузетно вриједне куће и земљишта унутар дубровачких зидина.

У Печату и сљедеће приче:

- 22 године од егзодуса 150.000 сарајевских Срба: Зашто је Сарајево "етнички" чист град?

- Сукоб политичких идеологија: О епохама Милошевића и Ђинђића за Печат говоре њихови најближи сарадници Зоран Живковић и Зденко Томановић!

- Битка за сјеме: Због чега је Република Српска, једина у региону, своју сјеменску колекцију депоновала у Глобани трезор сјемена у Норвешкој?

- Иновације младих Приједорчана: Како су програмер и банкар произвели прво "рударско пиво"?!

Печат, који почиње у 20.10, можете да гледате и овдје.