latinica  ћирилица
16/03/2018 |  16:03 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Клизишта у Козарској Дубици и Приједору (ВИДЕО)

У сјеверозападном дијелу Српске након поплава, клизишта и даље представљају пријетњу. У Козарској Дубици активно је шест клизишта. Ново клизиште појавило се у Црној Долини код Приједора.
Клизиште - Фото: РТРС
КлизиштеФото: РТРС

Клизиште у Црној Долини код Приједора уништило је пут ка засеоку Колари. Блокирало је прилаз кући у којој станује двоје старих и болесних лица.

- Мајка је практично везана за љекара,и биће проблем ако се пут не санира - каже Ранко Колар из Црне Долине.

Пери Миочиновићу са Букове Косе клизиште је угрозило кућу и проузроковало велику штету домаћинству.

- Немам посао, а ни родбину која би ми могла помоћи. Нека ми је Бог у помоћи - прича Миочиновић.

Надлежни из приједорске градске управе данас су обилазили домаћинства најугроженија клизиштима.

- Врши се основна процјена за примарну, односно привремену санацију, јер вријеме још увијек не дозвољава да се каже да је клизиште завршило са активностима, тако да за сада радимо прву процјену и дајемо приједлог санације - каже Александар Јефтић, шеф Одсјека за саобраћај.

Водостаји ријека у сјеверозападном дијелу Српске су у опадању. Због оштећења на мосту у прекиду је пут Козарска Дубица-Моштаница. Затражена је помоћ Оружаних снага у обезбјеђивању понтонског моста.

И даље су у прекиду саобраћајнице Благај-Витасовци, Благај-Радомировац и улица Меше Селимовића у Новом Граду. Клизиште је активно на путу Нови Град-Каран. У Костајници су у току припреме за чишћење терена.