latinica  ћирилица
17/03/2018 |  16:34 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

"ДНС-у треба да припадне једна од двије највише изборне функције" (ВИДЕО)

Демократски народни савез има кандидате за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске и вјерују да ће, без уцјена, бити постигнут договор са коалиционим партнерима о кандидату ДНС-а за једну од ове двије највише функције.
ДНС - Фото: РТРС
ДНСФото: РТРС

Истакнуто је ово након сједнице Главног одбора ДНС-а, одржане данас у Бијељини, на којој је усвојена платформа странке за предстојеће преговоре са политичким партнерима који почињу наредне седмице.

ДНС-у треба да припадне једна од двије највише изборне функције, мјесто члана Предсједништва БиХ или предсједника Републике Српске, закључио је Главни одбор странке. Иако је СНСД већ представио јавности имена својих кандидата за ове функције, ДНС не одустаје од својих кандидата, али кажу да у преговоре са коалиционим партернима, који почињу сљедеће седмице, не иду са било каквим уцјенама.

"Оно што је став ДНС-а је да се не иде са уцјеном. Уколико СНСД буде изричит око тога, ја не могу да кажем данас да ће ДНС да одустане. Постоје разне могућности, али први преговори званично почињу сљедеће седмице. Врло брзо ћемо знати позицију и став СНСД-а", рекао је замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић.

Велики број нових чланова приступа ДНС-у, па је донесена одлука да се може повећати и број чланова Предсједништва странке. У току су и преговори са неколико политичких партија о предизборном савезништву.

"Прва странка, Странка зелених, неке од пробосанских странака које желе да имају у нама партнера у Републици Српској, а од странака то је странка господина Огњена Тадића која жели да се у потпуности прикључи ДНС-у", додао је Чубриловић.

На сједници Главног одбора ДНС-а је формиран Централни изборни штаб од 15 чланова, и усвојен нови лого странке.