latinica  ћирилица
19/03/2018 |  07:55 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Излиле се Сава и Сана, саобраћај обустављен

Због изливања ријеке Саве у мјесту Гашница (М-14.1 Градишка-Козарска Дубица) саобраћај је потпуно обустављен за путничка возила у дужини од 300 метара, док овом дионицом успорено саобраћају теретна возила и аутобуси, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Ријека - Фото: РТРС
РијекаФото: РТРС

На магистралном путу М-14 Козарска Дубица-Костајница, у мјесту Вриоци, због изливања ријеке Уне, у дужини од 10 метара саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута М-14 Приједор-Нови Град у мјесту Драготиња, дошло је до оштећења лијеве саобраћајне траке из правца Приједора. Мјесто је прописно обиљежено додатном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића, саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

Због изливања ријеке Сане обустављен је саобраћај на путним правцима Благај-Јапра-Волар у мјесту Витасовци и Благај-Радомировац те Урије-Шућа, у Улици Меше Селимовића и Тукови-Волар.

На већини осталих путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, без застоја.

У вишим предјелима на западу (подручје Кнежева и Мркоњић Града) на коловозу мјестимично има снијега.

Видљивост је, због магле и ниске облачности смањена на подручју Кнежева, Мркоњић Града, Фоче и преко превоја Хан Поглед (Власеница-Хан Пијесак).

Учестали су одрони земље или камења на коловоз на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина. Из АМС издвајају путне правце Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник-Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На свим путним правцима савјетује се опрезна вожња, уз обавезно посједовање зимске опреме. На путевима гдје су у току радови постављена је привремена саобраћајана сигнализација чије је поштовање обавезно, саопштено је из АМС Српске.