latinica  ћирилица
19/03/2018 |  11:34 ⇒ 11:35 | Аутор: РТРС

Народна скупштина сутра о интерпелацијама опозиције

Народна скупштина Републике Српске наставиће сутра 23. редовну сједницу разматрањем двије интерпелације.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Пред посланицима ће се наћи Интерпелација за разматрање политика у области здравственог и пензионог система и Интерпелација за разматрање политике управљања јавним предузећима у Републици Српској, приједлози народних посланика.

По окончању 23. редовне сједнице, требало би да почне нова сједница Народне скупштине са 15 тачака дневног реда.

Посланици би требало по хитном поступку да разматрају Приједлог закона о измјени Закона о републичкој управи, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању.

На дневном реду су и Приједлог Програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину, Приједлог закона о посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, те Приједлог закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама.

Народна скупштина требало би да разматра и Нацрт закона о култури, Нацрт закона о измјени Закона о Фонду за развој и запошљавање Републике Српске, Нацрт закона о измјени Закона о Фонду за управљање некретнинама и потраживањима у власништву Српске, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о општем управном поступку и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о матичним књигама.

Пред посланицима би требало да се нађе и Нацрт стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Српској за период од 2018. до 2027. године, те Информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања Европској унији са прегледом мјера и активности реализованих током 2017. године, те о оствареним резултатима у приближавању прописа Републике Српске прописима Европске уније, саопштено је из НСРС.