latinica  ћирилица
19/03/2018 |  15:01 | Аутор: РТРС

Влада Српске- Одлука о ванредном усклађивању општег бода и пензије

Влада Републике Српске донијела је данас, на 68. радно - консултативној сједници, одржаној у Бањалуци, Одлуку о ванредном усклађивању општег бода и пензије.
Влада Српске, 68. радно - консултативна сједница -
Влада Српске, 68. радно - консултативна сједница

Општи бод се ванредно усклађује почев од 1. априла 2018. године, тако да се повећава за два одсто, саопштено је из Бироа Владе Српске.

Пензије остварене до 31. марта 2018. године, ванредно се усклађују почев од 1. априла 2018. године, тако да се повећавају за два одсто.

Потребна средства за реализацију одлуке износе око 1.700.000 марака мјесечно, односно око 15.300.000 марака до краја 2018. године.

Основни разлог за доношење Одлуке је побољшање материјалног положаја корисника права из пензијског и инвалидског осигурања.

Овом одлуком се реализује Закључак Народне скупштине Републике Српске у вези са Информацијом о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској за 2015. годину.

Влада Републике Српске разматрала је усмену Информацију о хидролошкој ситуацији у Републици Српској.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић информисао је Владу да се представници ЈУ "Воде Српске" и Републичке управе цивилне заштите налазе на терену и прате ситуацију те да су предузете све прописане мјере и дате наредбе свим надлежним интитуцијама.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић у сталном је контакту са градоначелником Приједора и начелницима Градишке, Новог Града и Српца.