latinica  ћирилица
24/03/2018 |  11:08 ⇒ 16:01 | Аутор: Б92

Ђоковић: Трудим се и вjерујем да ћу се вратити у форму

Српски тенисер Новак Ђоковић признао је да у овом тренутку није могуће да се врати у стару форму, али да се труди да поново буде на високом нивоу. Ђоковић је у Мајмију изгубио од Француза Беное Пера 6:3, 6:4 и доживеi трећи пораз у низу, што му се није догодило још од 2007. године.

- Трудио сам се, али није ишло. Не осjећам се добро када играм на овај начин, желим да играм према очекивањима, али у овом тренутку то није могуће. Изгубио сам од бољег тенисера, рекао је Ђоковић послijе елиминације у другом колу турнира на Флориди.

Некадашњи свеjтски број један истиче да је Пер заслужено славио.

- Добро сам отворио меч, првих шест гемова, а онда сам остао без гаса. Пер је одлично сервирао, нисам успеi да га сломим и био је веома брз, каже Новак.

Ђоковић је посљедњи пут побиједио пре више од два мјесеца када је савладао Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа у осмини финала Аустралијан опена.

- Покушавам да се вратим на бивши ниво, али тако је како је. Вјерујем у себе и надам се да ћу успјети. Не бих излазио на терен да не желим да побиједим. Нико ме сигурно не тјера бичем да играм тенис, волим овај спорт. Схватам да нисам на нивоу на коме људи желе да ме виде, као и ја, закључио је Новак.