latinica  ћирилица
02/04/2018 |  10:58 ⇒ 11:05 | Аутор: Вечерње новости

АПЕЛ ДАВИДОВИХ РОДИТЕЉА: Молимо грађане и политичаре да не коментаришу несрећу на друштвеним мрежама јер је истрага у току

Давор Драгичевић и Сузана Радановић, родитељи Давида Драгичевића (21) који је нестао у ноћи између 17. и 18. марта, а чије је тијело пронађено 24. марта на ушћу Црквене у реку Врбас у Бањалуци, огласили су се саопштењем за јавност.
Давид Драгичевић - Фото: РТРС
Давид ДрагичевићФото: РТРС

Саопштење преносимо у цијелости:

"Поводом трагичне смрти нашег сина Давида Драгичевића, обраћамо се цјелокупној јавности Републике Српске саопштењем којим изражавамо велику захвалност свим добрим људима који су нам притекли у овим тешким тренуцима, свим пријатељима и незнанцима који су нам пружили податке поводом чињеница које су се дешавале у ноћи нестанка нашег дјетета. Захваљујемо предсједнику Републике Српске госп. Милораду Додику на његовом разумијевању ситуације у којој се налазимо и брзом ангажману обдуцента др Ивице Милосављевића, преко Министарства здравља Владе Републике Српске.

Обавјештавамо јавност да смо по позиву Окружног јавног тужиоца у Бањалуци, дана 30.3.2018. године позвани и саслушани у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци, чиме вјерујемо да ће се будућим активностима органа гоњења расвијетлити евентуалне чињенице, које би указале на другачији исход смрти нашег дјетета од оног какав је изнесен у званичном саопштењу МУП-а Републике Српске и на који начин би биле отклоњене све наше до сада изнесене сумње.

Имајући у виду да ће надлежно тужилаштво, непристрасно и одговорно, предузимати све потребне активности у циљу неометаног одвијања тог процеса, молимо све грађане да се, убудуће, клоне изношења чињеница и давања коментара путем друштвених мрежа. Позивамо све оне који имају сазнања која могу бити од користи у расвјетљавању одређених чињеница, а спремни су о томе свједочити, транспарентно или под заштитом да се јаве нама родитељима или надлежном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

Позивамо све носиоце политичких функција да се суздрже од изношења било каквих својих виђења у погледу несреће која нас је задесила, коментара који се односе на ток поступка пред МУП РС, Окружним тужилаштвом Бањалука и да се трагедија која нас је задесила, на било којих начин, не користи у дневно-политичке сврхе.

У бескрајној тузи, уз надљудско стрпљење и велику вјеру у сазнање истине, свима вам се дубоко захваљујемо".