latinica  ћирилица
03/04/2018 |  13:18 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Лукач: Тужилаштво ће дати детаље истраге смрти Драгичевића

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да још траје истрага о смрти младића Давида Драгичевића из Бањалуке, те да ће по њеном окончању надлежно тужилаштво обавијестити јавност о детаљима овог случаја.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је рекао да се одређена лица провјеравају, саслушавају и полиграфишу, те нагласио да је полиција до сада професионално урадила све што је могла и што је било наређено од тужиоца.

Када је ријеч о недавно испаљеном пројектилу из ручног ракетног бацача "зоља" на пословну зграду концерна "Аграм" у Бањалуци, Лукач истиче да је истрага у току и да полиција чека одређене детаље вјештачења.

Он је истакао да у Бањалуци није нарушена безбједносна ситуација, иако постоји повећана забринутост грађана због посљедњих дешавања.

Лукач је оцијенио да се у изборној години покушава политизовати све, те да је у посљедње вријеме фокус напада на МУП Српске.

"Појављивање одређених политичара гдје им није мјесто, давање непримјерених изјава, кориштење туђих несрећа и дешавања у политичке сврхе говори управо то-да се покушава све исполитизовати и из окружења, ФБиХ, прелити некакви догађаји да би се овдје створила нестабилност", рекао је Лукач.

Он је поновио да Република Српска није нестабилна и да у другом ентитету има пет пута више кривичних дјела.

Лукач је навео да нико више не прича о паравојним организацијама, јер је утврђено да та прича није ни била истина, те поновио да МУП неће дозволити такве организације у Српској.