latinica  ћирилица
07/04/2018 |  17:34 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Предсједничка вечера у Мостару - Ко је позван, а ко не?

Члан Предсједништва БиХ Драган Човић у понедjељак навече, 9. априла, организује предсједничку вечеру у Мостару на којој ће бити присутни лидери земаља региона и БиХ, сазнаје политички портал Топ Портал.
Мостар (Фото: http://topportal.info) -
Мостар (Фото: http://topportal.info)

Вечера ће бити уприличена у љетниковцу “Радобоља“, једном од најексклузивнијих мјеста у граду на Неретви, смјештеном у насељу Илићи у 19 часова.

На вечери ће, поред Човића, бити предсједник Републике Србије Александар Вучић, предсједник Црне Горе Филип Вујановић, предсједник Владе Републике Бугарске Бојко Борисов, предсједник Владе Републике Хрватске Андреј Пленковић, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто, предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара.

Интересантно је да на предсједничкој вечери за сада нема имена преостале двојице чланова Предсједништва БиХ Младена Иванића и Бакира Изетбеговића који је иначе тренутно предсједавајући Предсједништва БиХ.

Високе званице у Мостар стижу поводом Међународног сајма привреде који се отвара у уторак 10. априла. Сајам ће отворити Александар Вучић, јер је Србија земља партнер сајма.

Током понедјељка Човић ће се у свом кабинету у Мостару одржати појединачне састанке са свим високим званицама, а први у низу је састанак са Вучићем у 15 часова.

Прије мјесец дана, 6. марта, у организацији Драгана Човића одржана је предсједничка трилатерала на којој су учествовали чланови Предједништва БиХ, те предсједник Србије Александра Вучић и предсједница Хрватске Колинда Грабар – Китаровић, али тај састанак није дао никакве значајне резултате.