latinica  ћирилица
12/04/2018 |  18:56 | Аутор: СРНА

Дмичић: Циљ - најмање 100.000 гласова на изборима

Предсједник Политичког савјета Демократског народног савеза /ДНС/ Миле Дмичић рекао је да је циљ ове партије да на предстојећим општим изборима добије подршку најмање 100.000 бирача у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ и Брчко Дистрикту.
Миле Дмичић - Фото: РТРС
Миле ДмичићФото: РТРС

"Основни циљеви су очување, јачање и просперитет Српске, уз допринос нормализацији односа у БиХ", навео је Дмичић након сједнице Политичког савјета ДНС-а на којој је утврђен приједлог Изборног програма странке за предстојеће опште изборе у БиХ.

Он је истакао да ДНС себи пред изборе поставља реалне циљеве, како би дао пуни допринос стабилној и демократској Српској, радећи систематски, стручно и одговорно и на рјешавању основних животних питања овдашњих грађана и народа.

"Желимо да очувамо демократске вриједности, национално јединство и онемогућимо преношење надлежности са Српске на ниво БиХ, уколико је то супротно дејтонским рјешењима. Циљ су и обезбјеђивање економског раста и развоја, нова запошљавања и подизање стандарда у свим областима", казао је Дмичић.

Он је рекао да ће ДНС инстистирати и на борби против корупције и криминала, бољем функционисању институција и обезбјеђивању владавине права.

"Радићемо и на заустављању демографског пада и повећању наталитета", додао је Дмичић.

Сједница Политичког савјета је одржана у просторијама Главног одбора ДНС-а у Бањалуци.