latinica  ћирилица
16/04/2018 |  15:37 ⇒ 15:39 | Аутор: СРНА

Вучић и Дачић честитали побједу Ђукановићу

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу поводом његове побједе на предсједничким изборима, изразивши очекивање да ће јачати билатерални односи.
Вучић и Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Вучић и ДачићФото: ТАНЈУГ

"Грађани Црне Горе показали су да имају поверење у ваше политичко искуство и државничку вештину", навео је Вучић у честитки.

Он је изразио наду да ће Ђукановић својим радом допринијети да мир и стабилност политичких прилика у региону буду ослонац за свима преко потребан економски напредак.

"У очекивању добре сарадње и јачања билатералних односа Србије и Црне Горе, желим вам много успеха на одговорној дужности", нагласио је Вучић.

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић освојио је на предсједничким изборима 180.274 гласа или 53,9 одсто, подаци су Државне изборне комисије на основу 100 одсто обрађених гласова.

И министар спољних послова Србије Ивица Дачић честитао је Милу Ђукановићу побједу на предсједничким изборима у Црној Гори, оцјењујући да она неће довести до промјене у добрим билатералним односима двије државе који треба да буду још садржајнији.

Дачић је рекао да Србија и Црна Гора треба више да сарађују у областима које се тичу обје државе и народа.

Према његовим ријечима, за Србију ту спада и положај њених сународника који живе у Црној Гори.

Дачић је рекао новинарима у Београду да Србија неће увести никакве санкције Русији.

"Ми према пријатељима не можемо да се опходимо на такав начин", рекао је Дачић и подсјетио на подршку Русије Србији у очувању Косова и Метохије.