latinica  ћирилица
18/04/2018 |  08:30 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Лукач: Опозиција покушава да наруши безбједност

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да представници опозиције на све начине покушавају да дискредитују Министарство унутрашњих послова и наруше безбједност у Српској.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Ово је изборна година и покушавају се искористити све могућности за добијање политичких поена или да се на други начин сруши власт у Српској. То је интенција свих ових година, али искориштавање ствари, попут трагичне смрти Давида Драгичевића је морбидно - рекао је Лукач.

Лукач је истакао да је Савез за промјене до сада 36 пута тражио његову оставку.

- Сваки пут када ме позову да поднесем оставку то нећу урадити, а знам да сам им трн у оку и да им сметам. Оставку ћу поднијети онда када то буду тражили они који су ме поставили или који сматрају да не радим добро - додао је Лукач.

Он је оцијенио да је безбједносна ситуација у Српској задовољавајућа.

- То је зато јер имамо квалитетну организацију МУП-а и наше управе које се специјализовано боре против свих видова криминала и тероризма. Ријешена је већина кривичних дијела међу којима су убиства и пљачке - рекао је синоћ Лукач за Алтернативну телевизију.

Према његовим ријечима, на нивоу БиХ, гдје је власт Савез за промјене, ништа није урађено када је ријеч о борби против криминала и корупције.

- Али када ми овдје поднесемо пријаву против начелника општине Теслић /Милан Миличевић/ гдје су утврђене одређене чињенице које се односе на привредни криминал, онда нас Савез за промјене напада да радимо политички и против начелника који долазе из њихових редова, што није тачно - рекао је Лукач.