latinica  ћирилица
18/04/2018 |  11:54 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Бијељина: Смањење броја кривичних дјела у прва три мјесеца ове године

Током прва три мјесеца рада у овој години дошло је до смањења броја кривичних дјела које покрива Полицијска управа Бијељина у односу на исти период претходне године.

Укупно је било 249 кривичних дјела од чега је 201 дјело из општег криминалитета. Откривена су 24 кривична дјела из области привредног криминалитета. Из полиције апелују на грађане и да се на вријеме поднесу захтјеви за издавање путних исправа.

"Током посматраног периода откривено је 17 кривичних дјела злоупотреба опојних дрога и седам кривичних дјела против безбједности јавног саобраћаја као и једно кривично дјело ратног злочина по кривичном закону СФРЈ. Коефицијент укупне расвјетљености је око 60 одсто", рекао је Жарко Ћосић, начелник Полицијске управе Бијељина.

"У области привредног криминалитета откривено је 24 кривична дјела за која је надлежном тужилаштву поднесено 13 извјештаја против 21 лица. Укупна материјална штета настала извршењем ових дјела износи 2 милиона и 308.000 КМ, а противправна имовинска корист износи 2 милиона и 221.000 КМ", нагласио је Дарко Коврлија, начелник Криминалистичке полиције ПУ Бијељина.