latinica  ћирилица
18/04/2018 |  12:11 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Отворена Међународна изложба "Иност младих 2018" (ВИДЕО)

У Бањалуци је отворена 20. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2018". Изложбу је у Дому омладине отворио министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић.

Међународну изложбу идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2018" организују Савез иноватора и Удружење иноватора града Бањалука, а под покровитељством Владе Републике Српске и града Бањалука.

Комић је рекао да је ова манифестација респектабилна и да млади на њој треба да представе своје могућности. Изразио је задовољство чињеницом да се манифестација одржава 20. пут, као и иновативношћу младих који на њој излажу.

Комић је додао да је ово манифестација младих који носе енергију потребну посебно у ослобађању иновативних активности, идеја, иновација и свега онога што треба да буде обиљежје приступа привреди и пословању.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је рекао да град и ове године у оквиру обиљежавања Дана града подржава "Иност младих".

- Град Бањалука је град младих, знања и Универзитета и изузетно нам је важно да његујемо и овај догађај и овакве манифестације - рекао је Радојичић.