latinica  ћирилица
18/04/2018 |  12:25 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

МУП: ДНС да достави доказе о наводним пропустима у истрази о смрти Давида Драгичевића

Министарство унутрашњих послова Републике Српске тражи од Демократског народног савеза да истражним органима хитно достави све доказе о наводним пропустима који су почињени у истрази о смрти Давида Драгичевића, јер је "очито да чланови ове странке имају одређена сазнања која нису позната истражним органима".
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

"МУП Републике Српске тражи од ДНС-а да хитно достави истражним органима све доказе који се наводе у саопштењу 'ДНС о случају Драгичевић: непрофесионална истрага вођена у овом случају', које је објављено на интернет страници странке 17. априла, јер је очито да чланови ове странке имају одређена сазнања која нису позната истражним органима", навели су из МУП-а у писаном одговору Срни на питање да прокоментаришу наводе ДНС-а да је истрага вођена непрофесионално и да службеници МУП-а "није требало да излазе у јавност са непотпуним и контроверзним информицијама све до окончања истраге".

Из МУП-а Српске траже од надлежног тужилаштва које води истрагу да саслуша и узме изјаве од чланова ДНС-а који имају оваква сазнања, а о којима је ријеч у овом саопштењу.

"Наведено је потребно предузети с циљем расвјетљавања свих околности у вези са смрћу Давида Драгичевића и утврђивања потпуне истине за коју је јавност веома заинтересована", истичу из МУП-а Српске.