latinica  ћирилица
18/04/2018 |  12:50 ⇒ 12:53 | Аутор: СРНА

Шамац: Помен борцима Војске Републике Српске

Код спомен-обиљежја у мјесној заједници Шамац данас је служен помен и положени вијенци за 114 погинулих бораца Војске Републике Српске и 22 цивилне жртве протеклог рата.
Шамац - парастос - Фото: СРНА
Шамац - парастосФото: СРНА

Предсједник општинске Борачке организације Лазар Благојевић рекао је да је ово значајан историјски дан за општину и Републику Српску, јер је прије 26 година Шамац ослобођен.

- Наши саборци су дали животе за очување Републике Српске и Шамца. Захваљујући њима и осталим борцима Шамац је све вријеме био слободан град у којем су могли бити сви они који су жељели живјети са Србима. Као примјер је овај споменик на којем су, осим имена војних жртава које су бројне, исписана и имена цивилних жртава које су изгубиле живот током рата на подручју овог града - рекао је Благојевић.

Он каже да је спомен-обиљежје подигнуто свим припадницима Војске Републике Српске са подручја Шамца и бораца чије породице данас живе у овом граду, те цивилним жртвама, без обзира на вјеру и нацију.

Помену су, осим чланова породица погинулих и представника Борачке организације, присуствовали и начелник општинског Одјељења за општу управу Лепа Тривић и шеф кабинета начелника општине Јадранка Ђикић.