latinica  ћирилица
18/04/2018 |  14:07 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Радојичић: Уплитање политике може само да нанесе штету

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић сматра да уплитање политике са опредјељивањем и изношењем ставова о стварима које су чисто истражног, форензичког или сличног типа апсолутно није од користи у случају трагичне смрти Давида Драгичевића, чак може и да нанесе штету.

На питање новинара да прокоментарише саопштење ДНС-а у којем се наводи да ова странка "због евидентних пропуста у истрази о смрти 21-годишњег младића из Бањалуке Давида Драгичевића очекује да сви одговорни за то поднесу оставке или буду смијењени", Радојичић је рекао да политика није од било какве користи у овом случају.

- Шта сад значи да поједини градски одбори политичких партија треба да тврде који је налаз добра а који није и да сад сви буду форензичари, полицајци, истражиоци или тужиоци - упитао је Радојичић.

Он је констатовао да је у овом моменту највеће оптерећење на истражним органима и тужилаштву који треба да јавности предоче пуне информације или бар оно с чим располажу и што могу да дају.

На питање да ли размишља да дође у суботу, 21. априла на скуп грађана у Бањалуци под називом "Бањалука се буди", Радојичић је поновио "да политика у у овој ситуацији може само да нанесе штету и, са било које стране долазила, може цијелу ову причу само да укључи у предизборну кампању".

- Исти ти који прозивају неког што није дошао, прозивају оне друге што јесу дошли. Значи неко ко не воли Милорада Додика и Игора Радојичића сметаће му и ако се појави и ако се не појави. Предсједник Додик је дошао па га прозивају што је дошао, Игор Радојичић је послао саучешће и није дошао, па га прозивају што није дошао, било би исто и да је обрнуто - нагласио је Радојичић.

Он је поновио да остаје при ставу да у овој ситуацији треба што мање политике и поручио политичарима да не покушавају индуковати несигурност у Бањалуци.

- Некоме би одговарало да се у граду наруши сигурност и да на томе добије неке политичке поене. Грађанима не одговара. Њима треба сигуран град у коме ће нормално моћи да живе. Стога позивам све који су у политици и у предизборној кампањи да не размишљају о томе да за своје предизборне сврхе уносе несигурност у граду - поручио је градоначелник Бањалуке.

Наводећи да је Бањалука и даље веома безбједан град, Радојичић је рекао да, нажалост, има разних догађаја и да се у граду са 200.000 становника дешавају и саобраћајни удеси и неразјашњени догађаји, али вјерује да полиција може квалитетно да ради свој посао.