latinica  ћирилица
18/04/2018 |  16:36 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Дивна Аничић на Конференцији о положају жена на селу (ФОТО)

У организацији Удружења жена пољопривредника Словеније, Министарства рада, породице, социјалних питања и једнаких могућности и Министарства пољопривреде и шумарства Словеније, општина Мркоњић Град је добила позив за учешће на "Међународној конференцији о положају жена на селу и сеоских жена у Словенији и другим земљама".

На конференцији општину Мркоњић Град представља начелница Дивна Аничић која је презентовала тему "Јачање улоге жена у руралном развоју, друштву и породици".

"Покушали смо са становишта једне локалне заједнице у Републици Српској да покажемо на који начин помажемо развоју женског предузетништва, како помажемо удружењу жена, женама носиоцима сеоских газдинстава, код нас. Ово је значајна међународна конференција, јер су ту учесници из Мађарске, Аустрије и Црне Горе, и могли су да се чују разна искуства. Чињеница да нико није задовољан и да може боље. Сви апострофирају кровна удружења жена пољопривредника што нама сигурно не достаје", истакла је Аничић.

Дивна Аничић у Словенији

Циљ ове дводневне конференције је да се представи знање и искуство и пракса различитих домаћих и страних земаља, а тичу се побољшања положаја жена на селу и сеоских жена и јачању њихове улоге у развоју локалних заједница.

Дивна Аничић у Словенији

Представници долазе из Аустрије, Македоније, Србије, БиХ, Мађарске, Црне Горе и Словеније.