latinica  ћирилица
23/04/2018 |  14:09 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

"Бели вукови" позивају надлежне да пронађу починиоце неразјашњених убистава

Удружење бораца "Бели Вукови" са Пала позива надлежне у Републици Српској да у што краћем року приведу и доведу пред суд виновнике убиства Срђана Кнежевића, који је у посљедњем отаџбинском рату био командант Специјалне јединице Војске Републике Српске "Бели вукови".
Пале: Споменик Срђану Кнежевићу - Фото: СРНА
Пале: Споменик Срђану КнежевићуФото: СРНА

У писму које је достављено Министарству унутрашњих послова, те Министарству правде Републике Српске, Републичком јавном тужилаштву, Тужилаштву БиХ, кабинету предсједника Српске, те медијима, ово удружење наводи да ће се тим чином "свим грађанима Републике Српске вратити повјерење у законодавне и безбједносне институције" у земљи.

Удружење подсјећа да се 7. августа навршава 20 година од свирепог убиства Кнежевића, супруга и оца тада два малољетна сина, а који је у то вријеме био замјеник начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево, те да су остала неразјашњена питања ко, зашто, због чега и за кога је извршено убиство Кнежевића.

"Наш Срђан Кнежевић је пет пута рањен и такав рањен је са нама био на првој линији. Није се штедио за вјековна огњишта и Републику Српску. Није лежао у болници, ни у кревету кући. Могао је, али је с нама био, јер је од малена учен на праве овоземаљске вриједности", наглашава се у писму, те напомиње да је Кнежевић био одликован више пута.

Из Удружења траже да се разријеше случајеви и пред лице правде изведу виновници убиства наченика Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељка Марковића, који је на сличан начин убијен у септембру 2002. године, Љубише Савића Маузера, бившег команданта специјалне српске бригаде "Пантери", који је убијен у јуну 2000. године, те Ристе Југовића, који је убијен у марту 2002. године, а који је тада био директор "Јахорина осигурања".