latinica  ћирилица
23/04/2018 |  16:59 ⇒ 17:43 | Аутор: РТС

Диогарди: Тачи и Харадинај су мафијаши

Некадашњи амерички конгресмен и дугогодишњи албански лобиста Џозеф Дигарди оптужио је предсједника и премијера самопроглашеног Косова, Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, да су "мафијаши заинтересовани за власт и новац", наводећи да је Тачи платио 2,3 милиона евра једној америчкој компанији за промоцију своје аутобиографије.
Џозеф Диогарди (фото:dibra.us) -
Џозеф Диогарди (фото:dibra.us)

- Хашим Тачи и Рамуш Харадинај су мафијаши. Нису заинтересовани за народ, већ само за новац, моћ и још моћи - рекао је Диогарди приштинском порталу Инсајдер.

Џо Диогарди, уз Тома Лантоса, важи за првог озбиљног промотера идеје о косовској независности на Капитол хилу у Вашингтону. Његова породица већ годинама води Америчко-албанску лигу.

Диогарди сматра да албанска политичка елита "мисли да се све може купити новцем".

- И мене су покушали да купе. Понудили су ми новац да би могли да кажу да имају подршку Диогардија. Али ја не желим да примам одликовања од корумпираних лидера - рекао је Диогарди.

Некадашњи конгресмен је, такође, оптужио Тачија да је писање и промоцију своје аутобиографије платио новцем из буџета Косова, као и да је 2,3 милиона евра буџетских средстава добила компанија Алисон бирд, у којој као савјетник ради бивши сенатор Роберт Дол, такође један од познатијих албанских лобиста у САД.