latinica  ћирилица
24/04/2018 |  09:18 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Хитна сједница о Извјештају Европске комисије за БиХ

Хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ о теми "Привремени извјештај Европске комисије 2018", која је заказана на захтјев групе посланика Независног блока, СББ-а, СДП-а и А-СДА, почела је данас у Сарајеву.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: СРНА

Предсједавајући Представничког дома Младен Босић саопштио је да предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и министар иностраних послова Игор Црнадак због раније преузетих обавеза нису у могућности да присуствују сједници, али да присуствује директор Дирекције за европске интеграције /ДЕИ/ Един Дилберовић.

Босић је рекао да је присутно 28 посланика, констатујући да сједница има кворум за одлучивање.

У захтјеву за сазивање сједнице Сенад Шепић из Независног блока навео је да парламент БиХ мора бити "мотор" рјешавања стварних проблема, а на првом мјесту то је европски пут БиХ.

Шепић истиче да су сви политички лидери у БиХ потписали изјаву о европској опредијељености земље и обавезали се да ће активно радити на томе да БиХ што прије постане чланица ЕУ, али да извјештаји Европске комисије показују да је она на зачељу тих процеса у односу на земље региона.

Европска комисија објавила је 18. априла најновији извјештај за БиХ.

Захтјев за данашњу хитну сједницу поднијели су посланици Саша Магазиновић, Денис Бећировић, Садик Ахметовић, Сенад Шепић, Мирсад Ђонлагић, Фехим Шкаљић, Мирсад Исаковић, Дамир Арнаут, Јасмин Емрић и Дамир Бећировић.