latinica  ћирилица
24/04/2018 |  10:07 | Аутор: СРНА

Лавров: Контакти са Паризом ће разјаснити сарадњу у Сирији

Русија очекује да ће контакти са Француском разјаснити питање како сарађивати на проналажењу рјешења за сукобе у Сирији, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров - Фото: ТАНЈУГ
Сергеј ЛавровФото: ТАНЈУГ

Он је напоменуо да поједине државе спроводе политику уништавања Сирије и указао на утврђивање САД на источној обали ријеке Еуфрат.

Лавров је изјавио да француски предсједник Емануел Макрон подржава такве кораке САД.

Макрон је недавно изјавио да САД не би требало да напусте Сирију и да би коалиција предвођена америчком војском требало да остане док не поставе правила каква би задовољила западне земље.

"То је очигледно мијешање у унутрашњу политику и кршење свих норми међународног закона и пристојности", нагласио је Лавров.

Шеф руске дипломатије је изразио наду да ће контакти са Паризом разјаснити начин даље сарадње у Сирији и да ће се надгледати сва правила и норме међународног закона и тијела УН, пренио је ТАСС.

Лавров је подсјетио да је Макрон јуче телефоном разговарао са руским предсједником Владимиром Путином и да је руски предсједник потврдио став и спремност Москве да координише ставове са француским партнерима.

Руски министар је данас присуствовао састанку Савјета министара спољних послова држава чланица Шангајске организације за сарадњу /СЦО/ у Пекингу.