latinica  ћирилица
24/04/2018 |  18:25 ⇒ 18:36 | Аутор: Блиц

Јеленић нови предсједник, а Икодиновић потпредсједник ВС Србије

Нови предсједник Ватерполо савеза Србије од данас је Виктор Јеленић, прослављени српски ватерполиста и први човјек ВК Црвена звезда.
Данило Икодиновић и Виктор Јелинић (фото:A. Dimitrijević / RAS Srbija) - Фото: РТРС
Данило Икодиновић и Виктор Јелинић (фото:A. Dimitrijević / RAS Srbija)Фото: РТРС

Он је изабран на Изборној скупштини ВСС-а и то са 38 гласова "за", једним уздржаним и једним против.

Бивши центар српске репрезентације био једини кандидат на изборима. Јеленић у Савезу представио план и програм рада за период од 2018. до 2022. године, након чега се приступило гласању, на коме је повјерење добио апсолутном већином. За потпредсједника Савеза одабрао је још једно прослављеног ватерполисту - Данила Икодиновића.

Јеленић је улогу функционера започео је у својој кући. Створио је европску Црвену звезду. Са црвено-бијелима је као предсједник клуба два пута био првак Србије у сезонама 2012/13. и 2013/14, а истих година је узео и национални куп. Биле су то сјајне године за црвено-бијеле пошто су 2013. године освојили и Лигу шампиона.

Јеленић се прославио и као играч. На центарској позицији репрезентације освојио је све што се могло освојити, био је свјетски и европски шампион са СФРЈ, а у ризници трофеја има и бронзану медаљу са Олимпијских игара 2000. у Сиднеју, као и сребро са Олимпијских игара у Атини 2004.