latinica  ћирилица
24/04/2018 |  20:23 | Аутор: Б92

Фјури се враћа боксу

Бивши свјетски шампион у супертешкој категорији Тајсон Фјури враћа се боксу, а његов први ривал послије паузе биће Албанац Сефер Сефери.
Тајсон Фјури (ФОТО: ACTION IMAGES) -
Тајсон Фјури (ФОТО: ACTION IMAGES)

Фјури се похвалио обновљеном боксерском лиценцом, а портал "20 минута" преноси да ће Сефери са Фјуријем у ринг 9. јуна у "Манчестер арени".

Промотер Френк Ворен потврдио је да је Фјури потписао уговор за више борби, али не и са ким. Сефери је за поменути портал рекао да још увијек не може да вјерује како ће у ринг са својим идолом Фјуријем.

"Фјури је боксерска легенда 21. вијека. Висок је, има тежину и снагу и брзо се креће са њом и скинуо је са трона Владимира Кличка. Фјури је медвед", рекао је Сефери.

Он је истакао да неће ствари за Фјурија учинити лаганим, али ће боксер који иначе боксује у крузер категорији морати да набаци "који килограм".

Ипак, упркос Сеферијевим тврдњама, као потенцијални противник Фјурија на повратку виђен је и Шенон Бригс, а на том списку су и Гари Корниш и Кевин Џонсон.

Фјури је посљедњу Кличка побиједио новембра 2015. године, а двоипогодишњу паузу обиљежили су проблеми са килажом и злоупотребом забрањених супстанци.