latinica  ћирилица
25/04/2018 |  11:59 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Додик у Фочи; показна вјежба "Дрина 2018" (ФОТО)

У Фочи Републичка управа Цивилне заштите представља досадашња постигнућа у развоју система заштите и спасавања.
Додик у Фочи - Фото: РТРС
Додик у ФочиФото: РТРС

На Свечаној академији којој је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, биће додијељена и признања заслужнима за развој Цивилне заштите која је посљедњих година доказала да је све спремнија да одговори на бројне изазове. О спретности специјализованих јединица и спасилачких служби више и на показној вјежби "Дрина 2018".

Предсједник Српске у Фочи

Предсједнику Српске уручена је Златна значка признање Цивилне заштите за изузетан допринос развоју система заштите и спасавања. Златна значка додијељена је и премијерки Жељки Цвијановић.

У Фочи су и министри у Влади Српске Петар Ђокић и Јасмина Давидовић.

Састанак у Фочи

У показној вјежби "Дрина 2018" учествоваће око 100 чланова специјализованих републичких јединица и фочанских спасилачких служби.

Из Управе појашњавају да ће се вјежба састојати из више симулираних акција и да ће обухватити спасавање лица из саобраћајне несреће при превозу хемијских средстава, затим из аутомобила који је слетио у минско поље, спасавање утопљеника и његова вертикална евакуација из воде на мост.

Такође, вјежба подразумијева и спасавање лица са крова поплављеног објекта помоћу хеликоптера, те косом и вертикалном евакуацијом сајлама уз испумпавање воде са пумпом капацитета 12.000 литара воде у минути.