latinica  ћирилица
25/04/2018 |  17:46 ⇒ 18:24 | Аутор: Б92

Енглези о Мажићу: "Ледени" Србин специјалиста за ватрене дербије

Енглески таблоид Сан бави се судијама који ће дијелити правду на Свјетском првенству, а међу којима је и Србин Милорад Мажић.
Судија Милорад Мажић - Фото: Screenshot
Судија Милорад МажићФото: Screenshot

Иако је протеклих година Мажић знао да буде на мети критика енглеских медија због критеријума који је имао против њихових клубова, Сан је поприлично нахвалио српског арбитра.

Сан истиче Мажића као "леденог" судију који ће бити један од ријетких који ће уживати да ради под притиском који ће арбитрима изазвати употреба видео технологије (ВАР).

Британски лист истиче Мажићево искуство у "вјечитом" српском дербију између Партизана и Црвене звезде чији је учесник био 12 пута.

Сан наглашава да Србин воли да има потпуну контролу на терену, без "играња" са камерама и дружења са играчима, али да има искуства са ВАР са Купа конфедерација, гдје је судио и финални меч.

Његова сјајна контрола ватрених дербија су му донеијли позив ФС Египта да 2015. суди њихов највећи дерби између каирских ривала Ал Ахлија и Замалека. Суди на највишем нивоу, укључујући утакмице Лиге шампиона и Европског првенства, пише Сан.

Свјетско првенство у Русији ће бити други Мундијал на којем ће Мажић да дијели правду, а дебитовао је прије четири године у Бразилу. Сан подсјећа на контроверзни пенал за Њемачку против Португала, прије искључења Пепеа у мечу групне фазе турнира.

У сљедећој утакмици Мажић је судио дуел између Аргентине и Ирана, у којем су "гаучоси" славили голом Лионела Месија у надокнади времена.

Очекујте много картона у његовој смјени, истиче се у тексту Сана.